Ifall du planerar en resa till Berlin kan du gärna kolla med mig för en skräddarsydd guidning både genom de kända och de mera okända delarna av Berlin.  

Jag har bott i Berlin i många år och skrivit en bok om staden och dess historia.

Jag samarbetar med företaget Cool Cat Berlin som vid behov också ordnar flyg, hotellinkvarteringar, luncher, middagar samt biljetter till olika evenemang.

CCB ordnar guidning och service på följande språk: svenska, finska, engelska och tyska.

Med oss hör och ser du allt det riktigt intressanta, till fots eller genom fönstren på en buss!

Vi erbjuder färdiga Berlinpaket kring olika teman som

 

MURENS BERLIN

 

Promenaden tar besökaren genom ett gränsområde i stadsdelen Prenzlauer Berg i Berlin. Det var här som muren öppnades första gången i november 1989. Rundvandringen tar cirka 3 timmar. Minimiantal personer: 4.

 

TREDJE RIKETS BERLIN

 

Dagens Berlin bär spår av två diktaturer, den nazistiska och den kommunistiska. Det nazistiska Berlin är inte lika synligt som det kommunistiska, men den som vet var den skall söka hittar mycket som är spännande. Rundvandringen ger dig en ny bild av nazisternas Tredje rike. Den fokuserar på kvarteren kring Wilhelmstrasse och Topographie des Terrors ( Terrorns topografi) och tar dig bland annat till platsen för Hitlers bunker, Joseph Goebbels Propagandaministerium och minnesmärket över Förintelsen. Promenaden tar tre-fyra timmar i anspråk. Minimiantal personer: 2-4

 

DET MODERNA BERLIN

 

Berlin är Europas huvudstad. Tyskland är motorn i den europeiska ekonomin. Kulturlivet blomstrar. Staden slår ständigt nya besökarrekord. Turismen driver stadens ekonomi och arbetslösheten sjunker. Berlin har förvandlats till en digital ekonomi. Det finns beräkningar som visar att en ny start up etableras var 20:e timme. Priserna på lägenheter stiger kraftigt sedan 2006, liksom hyrorna. Men staden är fortfarande fattig, i väldigt många kvarter. Borgmästaren Klaus Wowereit brukade tala om Berlin som fattigt men sexigt, arm aber sexy. Denna rundvandring ger dig en inblick i det moderna Berlins sociala, kulturella, ekonomiska och politiska strukturer, samtidigt som den kastar ljus över Berlins nära förflutna som delad stad. Rundvandringen tar fyra eller 6 timmar. Minimiantal personer: 4

 

För mera information och bokningar, epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.